Dünyanın en ölümcül yiyeceği! Her yıl yaklaşık 200 kişinin hayatını kaybetmesine yol açıyor

Haberin DevamıHaberin Devamı

Manyok bitkisinin (bilimsel adı Manihot Esculenta) bazı çeşitlerinde linamarin ve lotaustralin adlı siyanür üreten bileşikler vardır. Bir başka deyişle bu bitkide yer alan bileşikler vücutta hidrojen siyanüre dönüşebilmektedir. Bu nedenle manyok bitkisinin çiğ tüketilmesi ve yeterince işlenmeden yenmesi tavsiye edilmez.

Aksi halde mide bulantısı, baş dönmesi, kas güçsüzlüğü gibi belirtilerle başlayan süreç ölüme kadar götürebiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre; manyok zehirlenmesi nedeniyle her yıl yaklaşık 200 kişi hayatını kaybediyor.
Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”